Kaikki katot vuotavat

Kunpa asia olisikin niin yksinkertainen, että katto joko vuotaa tai ei vuoda. Totuus on kuitenkin monimutkaisempi.

Lukemattomien kattojen kokemuksella voimme sanoa, että käytännössä kaikki katot vuotavat. Tämä ei ole pelottelua, vaan havainto. Esimerkiksi tiilikatto ei ole lähtökohtaisesti täysin vedenpitävä. Ehyestäkin katosta tihkuu hieman vettä läpi ja haljenneista tiilistä enemmän. Peltikatossa ongelmakohtia ovat yleensä taas mm. läpivientien tiivistykset. Nykyaikaiset eristeet ovat onneksi kehittyneitä ja pienet määrät kosteutta kuivahtavat yläpohjasta, jos tuuletus on kunnossa. Mutta määrä tekee tässäkin tapauksessa myrkyn.

Mistä tiedät, että katto vuotaa?

Vuotavaa kattoa ei yleensä huomaa sisätiloissa, ennen kuin on liian myöhäistä. Yläpohjassa muhiva kosteus voi aiheuttaa vuosien saatossa sisäilmaongelmia ja kalliin remontin.
Vuotaako kattosi? Tiedon siitä saat joko tarkastamalla välikaton itse tai ammattilaisen avulla. Sanerallin ennakoivassa kuntokartoituksessa tarkistamme katteen ja yläpohjan. Halutessasi annamme tarjouksen kattoremontista. Milloin muuten teidän välikatollanne käytiin tarkastamassa viimeksi tilanne?

Mitä pitää tehdä kun katto vuotaa?

Yksittäisen vuotokohdan paikkaaminen saattaa auttaa jonkin aikaa. Mutta jos katto alkaa olla käyttöikänsä päässä, uusia ongelmakohtia ilmaantuu jatkuvasti. Siksi kattoremontti kannattaa tehdä ajoissa.
Meillä kattoremonttiin kuuluu koko paketti, eli uusi katto, pellitykset, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät. Kun teemme remontin alusta loppuun itse, varmistamme sen että saat luotettavan katon. Joskus kattoremontin yhteydessä huomataan tarvetta pakollisille lisätöille, kuten palo-osastoinnin parantamiselle. Lisätyöt onnistuvat meiltä helposti ja neuvottelu niistä on mutkatonta.

Voiko uudehko katto vuotaa?

Vaikka katto olisi laskennallisesti käyttöikänsä alussa, se ei vielä takaa vedenpitävyyttä. Uusimme esimerkiksi vastikään vain reilut 10 vuotta vanhan tiilikaton, joka oli jo ehtinyt vuotaa ja aiheuttaa ongelmia. Tilalle asensimme kotimaisen peltikaton, joka kestää varmasti pohjoisen olosuhteita. Katto suojaa tärkeintä omaisuuttasi. Siksi katon kuntoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti.