Myyntitykistä “koko konttorin pyörittäjäksi” – Jukka Pannulan työntekijätarina Sanerallilla

Mielenkiintoiset mahdollisuudet sekä avoin yrityskulttuuri ovat pitäneet myyjästä työnjohtajaksi ja hankintainsinööriksi ponnistaneen Jukka Pannulan meillä jo vuosia.

Jukan tarina meidän palveluksessa ei alkanut aivan sillä perinteisimmällä tavalla. Hän ei hakenut itse meille töihin, vaan häntä pyydettiin hommiin itse toimitusjohtajan toimesta.

– Sanerall tarvitsi tuolloin myyjää ja toimitusjohtajamme Kasken Vesa pyysi minua hommaan. Meillä oli yhteinen tuttu, joka oli suositellut minua, Jukka muistelee.

Jo vakuuttavan määrän kokemusta myyntitöistä aiemmin urallaan hankkinut Jukka ei kuitenkaan innostunut heti tarjouksesta.

– Olin itse asiassa jo päättänyt, etten lähde enää koskaan kuluttajamyyntiin. Sanerallin mainio provikkamalli houkutteli kuitenkin sen verran, että tein ratkaisun tarttua Vesan ehdotukseen, Jukka kertaa.

”Meillä on kyllä todella hyvä meininki työporukassa. Olen myös aina arvostanut sitä, että sana on vapaa. Meillä kaikki voivat vaikuttaa asioihin.”

 

Vaihtoehtoja ja uusia vastuita

Tehtyään myyntityötä pidemmän aikaa Jukasta alkoi tuntua, että haluaisi tehdä vielä urallaan muutakin kuin takoa kauppoja. Ura Sanerallilla ei tyssännyt kuitenkaan siihen – monipuoliset etenemisväylämme mahdollistivat hänelle uutta suuntaa urallaan.

– Vesa ehdotti sellaista vaihtoehtoa, että lähtisin työnjohtajaksi. Tein työnjohtajan hommia muutamia vuosia. Jo tuolloin sain paljon vastuuta ja tein paljon samoja töitä kuin nyt hankintainsinöörinä, Jukka taustoittaa.

Vuosien vierähtäessä Jukka vaihtoi välillä maisemaa. Veri veti kuitenkin takaisin Sanerallille, jolla oli tarjota jälleen uudenlaista kiintoisaa tehtävää. Nyt Jukka pyörittää miltei koko yrityksemme arkea hankintainsinöörinä ja reskontran vastuuhenkilönä.

– Tullessani takaisin meille hyppäsin hankintainsinöörin rooliin. Työni on todella monipuolista. Teen kaikkea ostoista tavaroiden tilauksiin ja kilpailutuksista kirjanpitoon. Yritän pitää meidän kuluja kurissa ja talouden hallinnassa. Hoidan käytännössä vähän kaikkea, mitä yrityksessä voi tehdä, Jukka valottaa.

 

Avoin ja reilu henki saanut viihtymään

Jukka on viihtynyt meillä jo pitkään. Pitkän palveluksen taustalla on hänen mukaansa avoin ja joustava yrityskulttuuri.

– Meillä on kyllä todella hyvä meininki työporukassa. Olen myös aina arvostanut sitä, että sana on vapaa. Meillä kaikki voivat vaikuttaa asioihin.

Kehuja saavat myös monipuoliset vaihtoehdot ja urapolut yrityksemme organisaatiossa.

– Talon sisältä voi löytyä monenlaisia tehtäviä. Meillä on kyllä mahdollisuuksia edetä urallaan. Asentajiamme on noussut myyjiksi tai työnjohtajiksi. Joustavuutta löytyy myös – jos asiat hoituvat, joustetaan esimerkiksi työajoissa ja -paikoissa puolin ja toisin.